В Красилові відбулась Молитва за мир в Україні

Моя молитва нехай лине,
До Тебе наче фіміам.
І серце лине безупинну
В чудовий Твій небесний храм.

Такими словами 9 березня розпочалась міська, міжконфесійна молитва на площі Незалежності в Красилові.

На площу поприходили небайдужі, віруючі люди нашого багатоконфесійного містечка, щоб підняти свої голоси до Бога за свободу, процвітання та безпеку України.

Розпочав молитву пастор Церкви “Скеля Спасіння” Пасічник Юрій. Свою промову він розпочав з цитування вірша із Біблії: “І впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!” (2 Хр.7:14)

Україна переживає зараз не легкі часи. Вона проходить через деякі випробування. “Я вірю, що тільки Бог може допомогти в цій ситуації. Ми не можемо повністю надіятись на людей, але ми можемо повністю покластися на Бога”, – зазначив пастор Юрій.

Після короткої промови він помолився до Господа. Присутні піднімали свої обличчя та руки до Небесного Отця, щоб Він побачив наше впокорення та заступився за нашу країну. В молитві пролунало прохання, щоб Бог зруйнував злі наміри темних сил та зберіг нас від війни, від кровопролиття, та щоб Україна була єдиною.

Після цього до всіх присутніх звернувся пастор Церкви “Голос Вічної любові” Юрій Богуславець.

Він сказав: “Коли ми дивимось по телебаченню, що відбувається в нашій країні, то нас огортає сум, біль і ми страждаємо разом з нашим народом. В такі хвилини нам варто в молитві звертатись до Бога”.

Пастор Юрій молився за єдність України, за Олександра Турчинова, Арсенія Яценюка, та інших керівників нашої держави, щоб Бог дав їм мудрість, та щоб вони покладались у всьому на Бога, зробивши Його своїм Господом та Спасителем. Пастор Юрій попросив в Небесного Отця, щоб ми меньше говорили про молитву, а більше молились. Він також у молитві згадав місцеву владу, попросивши в Бога, щоб Він дав нашій владі мудрість та богобоязливість.

Сама молитва проводилась у вільній атмосфері і кожен, хто хотів, міг висказати свою думку, бачення ситуації, а також помолитись зі всіма.

Далі з короткою промовою виступив Микола Пекарський (редактор сайту “Красилів Єврейський” та член єврейської месіанської общини), який нагадав про те, що Україна є багатонаціональною державою, на території якої також присутні різноманітні релігійні течії та конфесії. І сьогодні настав час всім забути якісь непорозуміння та об’єднатись в одному дусі та молитві. Наc всіх єднає Україна.

Микола Пекарський помолився за російське керівництво та російських вояків. В молитві він наголосив, що росіяни є нашими братами і ми не хочемо воювати з ними.

Сестра Едіда від “Спільноти Сестер Марії в Святому Дусі (Римо-Католицька Церква)” зазначила, що сьогодні є два слова, які часто зустрічаються на вулицях України, у тому числі і в Красилові, це – страх та ненависть. Ми маємо докласти зусиль, щоб не дозволити ненависті розділити нас та нашу країну. Друге слово – це страх. Саме страх паралізує людську волю та відкритість для інших людей. Ми маємо надіятись на Божу благодать та силу Духа Святого. Ми також маємо зміцнювати інших людей.

Володимир Муляр (член Церкви “Скеля Спасіння”) сказав, що ми маємо менше вірити новинам і більше вірити Богу. Тому що, саме Бог дає відповіді на наші молитви та звершує в нашому житті Свою перемогу.

Володимир молився за кримських татар, щоб Бог їх беріг та явив для них Свою волю та силу.

Пастор Юрій Пасічник запропонував усім присутнім провести подібну молитву і в наступну неділю. Він наголосив, що на кожному віруючому лежить відповідальність молитись за Україну, за мир на її землі, за добробут та злагоду. “Ми хочемо, щоб Бог втрутився в цю ситуацію. Тому що, за всіма цими подіями стоїть насамперед духовний світ”, – зазначив він.

На завершення усі присутні помолились молитвою “Отче наш”.

Було вирішено, що наступної неділі, на площі Незалежності (в 16:00) віруючі з різних церков знову зберуться разом, щоб провести спільну молитву.

Фото

Invalid Displayed Gallery

Інші події 9 березня

Цього ж дня, в Красилові відбулись і інші не менш важливі події. А саме, з нагоди 200-річчя від дня народження українського Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка в місті було проведено урочисті заходи, в яких взяли участь керівники міста та району, художні колективи та жителі міста. Докладніше (текст та фото).

А на площі Слави в м.Красилів відбулися заходи до 70-ої річниці визволення Красилівщини від німецько-фашистських загарбників. Учасники мітингу вшанували пам’ять людей, що поклали життя за нашу Батьківщину, хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника невідомому солдату на площі Слави. Докладніше (текст та фото).

Україна.Молитва...Ukraine.Prayer.

Підписатися
Сповістити про
guest

0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі